dimecres, 23 d’octubre del 2013

Pols a l'electronica.

El paper s’erigeix com a predominant en una Fira marcada per la davallada cultural.

El Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya  va organitzar, el passat 20 de setembre, la 62ª Fira del llibre d’Ocasió Antic i Modern al Passeig de Gràcia de Barcelona (entre plaça Catalunya i Consell de Cent). L’esdeveniment, que va acabar el 8 d’octubre, va ser inaugurat per l’escriptor i dramaturg Jordi Coca (Barcelona, 1947).

El passeig de Gracia es va convertir durant dues setmanes en el major expositor de compra-venda de llibres, en el qual es podien trobar des de les edicions mes antigues fins a les mes noves, passant per algunes ja descatalogades. Un total de 36 llibreries van oferir tots els seus exemplars a disposició dels vianants del mític carrer, transitable des del 1827. Expositors de llibreries barceloneses, d’algunes poblacions catalanes i, fins i tot, d’altres ciutats com Granada, Valencia i Madrid, que van ser convidades pel Gremi de Llibreters, van aportar el seu gra de sorra.

“L’objectiu principal de la fira es incitar a llegir a la gent, no perdre el gust per la lectura però, sobretot, no perdre el paper envers el llibre electrònic” va manifestar Carme Muntaner, propietària de la Llibreria Montgiber, “he vingut com a client fins fa tres anys i el que s’espera trobar son llibres curiosos i estranys que cridin la nostra atenció”. Així mateix, la fira se celebra en un moment en que la tecnologia guanya terreny al llibre tradicional, no obstant, aquest esdeveniment reuneix cada any els apassionats de la lectura que esperen trobar joies bibliogràfiques i, a aquells, que aposten pel paper imprès.

La fira del llibre destaca per tenir una gran tradició literària i oferir a tots els clients una gran varietat de gèneres. “La gent busca llibres relacionats amb viatges, art,  història, música...”  afirma la Carme. En canvi, el José Javier Garcia, propietari de la llibreria Garcia Prieto, afirma que cada caseta té un tipus de consumidor però que en la seva hi predominen “aquells senyors amb experiència que miren detingudament i saben distingir perquè un llibre costa 500€”. Tanmateix, ha notat que el nivell cultural ha disminuït en els 15 anys  que porta participant a la fira. Malgrat tot, si hi ha una cosa que ambos busquen és inculcar el costum de la lectura a aquells mes joves que s’apropen a les seves parades.


El Gremi de Llibreters va organitzar moltes activitats al voltant de la fira. La més remarcable va ser l’exposició monogràfica realitzada amb l’objectiu de mostrar al públic tresors bibliogràfics. L’encarregat aquest any de confeccionar el cartell va ser l’artista Didier Lourenço (Permià de Mar, 1968).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada